Eficiență cu software pentru proiectarea mobilei – Fonduri europene de Digitalizare

Era digitalizării este aici! Există soluții software care fac munca în locul vostru – inclusiv proiectarea mobilei. Acum este și mai ușor – s-a lansat ghidul final al Programului de Digitalizare, fondurile europene nerambursabile pentru achiziționarea de programe software și soluții tehnologice. Da, acestea includ și programele software de proiectarea mobilei.

fonduri nerambursabile pentru digitalizare in proiectarea mobilei


Digitalizarea în industria lemnului

Revoluția 4.0 se referă la noile progrese tehnologice în producția industrială. Mai exact, cum integrarea unui sistem computerizat optimizează capacitatea și timpul de producție. Acest plus vine ca urmare a folosirii soft-urilor inteligente de programare. Cele mai importante programe din această categorie sunt cele CAD/CAM (design asistat de computer / fabricare asistată de computer) în care procesul de design și de producție sunt ambele simplificate de către un software prin capacitatea de calcul. Practic, el găsește calea cea mai eficientă de a produce o piesa de mobilier.
Cele mai cumpărate programe software-uri CAD/CAM la nivel mondial sunt Cabinet Vision și Alphacam. Acestea au fost dezvoltate dedicat pentru uz industrial.

Programe software pentru proiectarea mobilei

Cabinet Vision o soluție completă 100% de design și producție pentru industria mobilei. Mai mult chiar, este o soluție modulară ce îl face potrivit pentru orice companie, de la atelierele mici, până la producătorii mai mari cu linii de producție automate. Cabinet Vision realizează design-uri personalizate de piese de mobilier și de camere, randări realistice, optimizarea folosirii materialelor, generarea ofertelor de preț și a costurilor de producție, precum și liste de tăiere și de materiale. Programul poate crea automat fișiere gata de lucru pentru CNC-uri tip Nesting sau găurire punct cu punct, fierăstraie de tip CNC, mașini de găurit și inserat, circulare de retezat și alte tipuri de mașini sau utilaje CNC.

Programe software pentru optimizare design și export CNC

Alphacam permite comunicarea dintre design și mașină cât mai simplu, indiferent de complexitatea modelului. Că să demonstrăm acest lucru, noi am rugat designerul nostru să ne trimită un model complex pe care și l-ar dori gravat pe lemn. Rezultatul este în videoul de mai jos.


Programul Alphacam integrează simplu și ușor prelucrarea în 2D și pe axe multiple. El oferă o listă extinsă de strategii de tăiere ce pot fi aplicate pe orice componentă. Principalul scop al soft-ului este de a vă oferi productivitate, fiabilitate și flexibilitate. Acest lucru poate fi găsit în toate modulele sale, ce includ rutare, frezare și găurire.


Acestea sunt doar 2 dintre soluțiile noastre pentru digitalizarea României și mai ales digitalizarea industriei prelucrării lemnului și a producției de mobilier. Contacteaza-ne că să putem discuta specific și a găsi cele mai bune soluții pentru tine și afacerea ta. Putem discuta și de posibilități de achiziție cum ar fi leasing pentru software sau programe software achiziționate prin fonduri europene.